Fra ejerledet til industrivirksomhed med fabriks- og salgsanalyse

Drømmer du også om at gå fra at være en ejerledet virksomhed til at blive en industrivirksomhed? Så er en salgs- og fabriksanalyse fra Nicholaisen det rette værktøj.

Kenneth Bech Sørensen

Projektleder
kbs@nicholaisen.dk +45 86 92 47 11

At gå fra ejerledet virksomhed til en professionel industrivirksomhed var vores kundes drøm, men de kunne ikke overskue at lave en konkret plan for transformationen selv. De havde brug nogen, der kunne se tingene udefra.

Vi hjalp dem derfor med plan til at tage det endelige skridt.

De kunne se at omsætningen var stabil, men dækningsbidraget var stødt dalende, og de vidste ikke hvorfor.

Vi analyserede derfor virksomhedens salgstal for de seneste 4 år for at kortlægge kapacitetsbehov og spotte udviklingen i ordresammensætningen, for at vide hvad der skulle tages højde for fremadrettet.

Vi lavede dertil en fabriksanalyse, der bestod af en effektivitetsmåling på samtlige processer i produktionen for at forstå den nuværende effektivitet og for at prioritere opgaverne for virksomheden de næste 5 år.

Der viste sig klare tendenser i salgstallene og fabriksanalysen. Ordrestørrelserne blev mindre og blev sammensat af flere varenumre. Slutkunden havde minimeret egne lagre, for i stedet at presse leverandøren til at levere oftere i mindre mængder med større variation.

Kunden fik et stort overblik over egne styrker, svagheder, trusler og muligheder for de næste 5 år.

Derudover fik de 5 potentialer for virksomheden med kort tidshorisont og 5 potentialer for virksomheden med lang tidshorisont. Dette gav kunden muligheden for at tage springet til at blive en industrivirksomhed.

Tilmeld dig til Nicholaisens nyhedsbrev.

Your Efficiency Partner

For at du kan være sikker på at vælge den rigtige løsning første gang til din produktion, skal du vælge en samarbejdspartner, der giver dig kompetent sparring gennem en åben dialog med fokus på at bygge fælles værdier.

Læs mere
  • Information
  • Nicholaisen A/S
  • Sønderskovvej 17
  • 8362 Hørning
  • CVR: 19454770
  • Kontakt
  • T +45 8692 4711
  • info@nicholaisen.dk