Overarbejde reduceret med 50%

En fornemmelse af uudnyttet produktionspotentiale og forventning om en forbedring af bundlinjen, fik vores kunde til at træffe en vigtig beslutning om at blive mere datadrevne.

Kenneth Bech Sørensen

Projektleder
kbs@nicholaisen.dk +45 86 92 47 11

Vores kunde oplevede overarbejde på stort set alle deres produktionsmaskiner. Det var en udfordring, der kunne løses med hjælp fra os.

Kundens produktions-setup var 10 år gammelt og dermed ikke opdateret til de nuværende produkter – dette gav en mavefornemmelse om, at der lå et uudnyttet produktionspotentiale i den nuværende produktion.

Samtidig havde kunden et ønske om at investere i nyt produktionsudstyr, men manglede et validt datagrundlag til at understøtte dette, fortæller Kenneth Bech Sørensen, BI-konsulent hos Nicholaisen.

I samarbejde med Nicholaisen har kunden fået udarbejdet et datagrundlag ved opsætning af OptiCloud-måleudstyr på eksisterende produktionsmaskiner, hvor udarbejdelse af rapporter og analyser beskriver kundens produktion, herunder beregning af NPC (Nameplate Capacity) og OEE (Overall Equipment Effienciency) helt ned på serienumre.

Kundens produktionshold er ligeledes blevet skolet i LEAN-tankegangen, hvilket har givet kunden vigtig viden til brug i optimeringsarbejdet. Data bruges nu aktivt i hele kundens organisation, hvor der arbejdes med nøgletal baseret på valide data, hvilket har resulteret i, at de er blevet langt mere datadrevne.

PTA/LEAN-afdelingen hos kunden har haft fokus på interne optimeringer ift. maskinernes oppetid, så tidsperioden, hvor maskinerne er i drift, optimeres. Dette har båret frugt. De har halveret overarbejde på halvdelen af maskinerne, så der kun finder overarbejde sted på 50% af maskinerne. Det betyder en forøgelse af oppetiden på 15-20%, hvilket har en positiv indvirkning på OEE.

”Vi bliver så glade på vegne af vores kunder, når vi ser en positiv udvikling af deres forretning”, tilføjer Kenneth Bech Sørensen.

Tilmeld dig til Nicholaisens nyhedsbrev.

Your Efficiency Partner

For at du kan være sikker på at vælge den rigtige løsning første gang til din produktion, skal du vælge en samarbejdspartner, der giver dig kompetent sparring gennem en åben dialog med fokus på at bygge fælles værdier.

Læs mere
  • Information
  • Nicholaisen A/S
  • Sønderskovvej 17
  • 8362 Hørning
  • CVR: 19454770
  • Kontakt
  • T +45 8692 4711
  • info@nicholaisen.dk