DFI-Geisler automatiserer og digitaliserer produktionen

Medvind og ambitiøse vækstplaner har fået bordpladeproducent til at investere i at automatisere fremstillingen af laminatbordplader.

Bo Brun Holm

Salg | Plade- og møbelindustri
bbh@nicholaisen.dk +45 40 54 47 64

I samarbejde med os har DFI-Geisler, som leverer bordplader til store dele af Europa, investeret i et fuldautomatisk anlæg, som vi har leveret og sat i drift.

Det har ifølge administrerende direktør hos DFI-Geisler, Lars Langkjær, sat gang i en omfattende automatisering og digitalisering af produktionen, som har til formål at opruste og forberede virksomheden til yderligere vækst:

“I Skandinavien er vi den førende producent af køkkenbordplader, og derfor skal vores maskinpark naturligvis også matche vores position på markedet. Vi har af den grund netop investeret massivt i at automatisere og digitalisere produktionen i samarbejde med Nicholaisen, så vi er parate til de ambitiøse vækstplaner, som vi har for de kommende år”, fortæller han.

Investeringen er med til at fremtidssikre produktionen til at skabe en markant mere effektiv produktion og med henblik på at producere mere bæredygtigt, samt at skabe de bedste arbejdsforhold for deres medarbejdere.

DFI-Geisler har sammen med os udskiftet flere maskiner, der var mere end 30 år gamle, med det nye anlæg, som er langt mindre energitungt. På den måde opnår virksomheden en væsentlig reduktion på klimaaftrykket, som man hos DFI-Geisler har et stort fokus på at mindske. Samtidig bliver det fremadrettet muligt at producere flere bordplader om dagen, mens det nye anlæg ligeledes medfører reducerede omkostninger og større fleksibilitet.

“Vi er meget glade for at være med til at udvikle DFI-Geisler til at blive en moderne og fremtidssikret bordpladefabrik. Udover at levere og implementere anlægget, der automatiserer alle processer fra råplade til færdig kant og fræsning, har vi nemlig også fungeret som en slags ekstern PTA-afdeling. Derfor har vi ikke blot rådgivet i forbindelse med valg af maskinløsning, men ligeledes været med til at vurdere, hvor det gav mest mening at lave en digital omstilling og få automatiseret processerne, forklarer Bo Brun.

Helt fra projektets start har vi været rådgivere på projektet – lige fra at analysere businesscasen ved to forskellige systemer til oplimning af bordpladerne til at få kørt MES-system ind i produktionen, som bruges til at spore og dokumentere omdannelsen af råvarer til færdige bordplader via stregkoder.

“Det har været rigtig godt at have Nicholaisen med ind over projektet, så vi fik investeret i løsninger på basis af data, beregninger og vurderinger fra eksterne eksperter. Samtidig har vi kunnet trække på deres kompetencer i forbindelse med at få kørt MES-systemet ind i produktionen, så vi fremover kan måle på produktionens performance, hvilket giver os et meget bedre overblik og indblik i, hvor vi kan forbedre os. Det har givet os et super løft på den digitale front, som vi nu kan bygge videre på”, siger Lars Langkjær afsluttende.

Tilmeld dig til Nicholaisens nyhedsbrev.

Your Efficiency Partner

For at du kan være sikker på at vælge den rigtige løsning første gang til din produktion, skal du vælge en samarbejdspartner, der giver dig kompetent sparring gennem en åben dialog med fokus på at bygge fælles værdier.

Læs mere
  • Information
  • Nicholaisen A/S
  • Sønderskovvej 17
  • 8362 Hørning
  • CVR: 19454770
  • Kontakt
  • T +45 8692 4711
  • info@nicholaisen.dk