Dana Vinduer øger kapaciteten med 50% med ny maskinløsning på bearbejdning af alu-profiler

Investeringen i ny maskinløsning har efter et halvt år i drift allerede vist sig at være en gevinst for virksomheden, der har opnået mere fleksibilitet og øget deres effektivisering.

Peter Haahr Larsen

Salg | Dør- og vinduesindustri
phl@nicholaisen.dk +45 40 96 47 11

Hos Dana Vinduer er man i gang med at fremtidssikre produktionsfaciliteterne. I den forbindelse har vi rådgivet vinduesproducenten i valg af maskinløsninger, hvor seneste skud på stammen er et nyt automatisk alu-bearbejdningsanlæg.

Allerede nu har millioninvesteringen medført en kapacitetsforøgelse på 50 procent og ikke mindst gjort det muligt fremadrettet at kunne håndtere profiler helt uden manuelt arbejde.

“Vi er i gang med at optimere produktionen og få ryddet ud i de manuelle processer, som ikke giver værdi, og det har Nicholaisen hjulpet os med. Nu har vi i stedet samlet processerne på ét automatisk alu-bearbejdningsanlæg, hvilket skaber en meget højere effektivitet samt større præcision og således en bedre kvalitet”, siger Kristian Orluff, direktør hos Dana Vinduer, og tilføjer: 

“Ved at automatisere processerne har vi også fjernet den flaskehals, som vores bearbejdning af alu-profiler førhen har udgjort. Efter at vi for godt et år siden investerede et tocifret millionbeløb i et nyt produktionsanlæg til bearbejdning og udfræsninger på træ-profiler, har vi nemlig haft svært ved at følge med på skæring af alu-profiler– men med det nye anlæg har vi fået et markant løft på kapaciteten med 50 procent, hvilket ikke mindst er vigtigt i lyset af den store efterspørgsel på træ/alu-vinduer i øjeblikket.” 

Foruden at give et kapacitetsløft bidrager det nye aluminiumsanlæg også til at skabe en mere fleksibel og omstillingsparat produktion:

“Dana Vinduer har fået et aluminiumsanlæg, der kan klare stort set alle deres bearbejdningsprocesser automatisk, hvor det før kun var tilfældet i omtrent 80 procent af tiden, og det var både tidskrævende og gav en del overarbejde, når profilerne skulle flyttes og bearbejdes manuelt. Dermed er den nye maskinløsning også med til at skabe langt mere fleksibilitet og mulighed for hurtig omstilling – og det er ikke mindst et vigtigt parameter, hvis man gerne vil optimere produktionen”, forklarer Peter Haahr Larsen. 

Med anlægget er Dana Vinduer gået fra at kunne håndtere aluminiumslister på tre meter til nu at være i stand til at klare helt op til seks meter uden manuelt arbejde, hvilket er en stor fordel da vinduesproducenten ser et tiltagende antal af de store glaspartier i ordrebøgerne. 

Tilmeld dig til Nicholaisens nyhedsbrev.

Your Efficiency Partner

For at du kan være sikker på at vælge den rigtige løsning første gang til din produktion, skal du vælge en samarbejdspartner, der giver dig kompetent sparring gennem en åben dialog med fokus på at bygge fælles værdier.

Læs mere
  • Information
  • Nicholaisen A/S
  • Sønderskovvej 17
  • 8362 Hørning
  • CVR: 19454770
  • Kontakt
  • T +45 8692 4711
  • info@nicholaisen.dk